Înțelegerea ciclului menstrual

Ciclul menstrual este un proces în care ovulele se dezvoltă în fiecare lună, iar mucoasa uterină este pregătită pentru o posibilă sarcină. (1)

Ciclul menstrual este determinat de substanțele chimice din organism numite hormoni. Un ciclu se calculează din prima zi de sângerare (menstruația) până în prima zi a următoarei menstruații.2 Creșterea și scăderea nivelurilor hormonale în cursul acestei perioade, controlează ciclul menstrual.

Ce se întâmplă în uter?

ce se intampla in uter

 

Ce se întâmplă cu hormonii?

Ciclul menstrual este controlat de o interacțiune complexă a hormonilor.1 În fiecare ciclu menstrual, creșterea nivelurilor hormonale stimulează ovarul să producă un ovul și să îl elibereze (ovulație). (2) De asemenea, mucoasa uterină începe să se îngroașe.

Referințe

  1. Royal College of Obstetricians and Gynaecologists website. Medical terms explained. Disponibil la: http://www.rcog.org.uk/womens-health/patient-information/medical-terms-explained. Consultat Septembrie 2021.
  2. University of California San Francisco website. The Menstrual Cycle. Disponibil la: https://www.ucsfhealth.org/education/the-menstrual-cycle Consultat Septembrie 2021